top of page
IMG_3606.jpeg

FARMA HAVLÍKŮV DVŮR

Farma Havlíkův dvůr sídlí v obci Osek poblíž Sobotky v Českém ráji. Zabýváme se jak rostlinnou tak živočišnou výrobou. Na těchto stránkách se dozvíte více o našem chovu hovězího plemene Aberdeen Angus, staření a prodeji hovězího masa. U nás na farmě si také můžete dát skvělý burger z našeho vyzrálého hovězího masa.

Na začátku chovu hovězího plemene Angus na naší farmě byl jeden letní večer roku 2014. Grilovali jsme steaky. Kvalita ne zrovna levného masa byla velmi špatná a my jsme začali v žertu plánovat...říkali jsme si, že spokojení budeme jen tehdy, pokud si maso vyprodukujeme sami a budeme mít na celým procesem plnou kontrolu. No a z žertu se stala skutečnost. Za necelý rok se na našich loukách páslo 25 ks krásných černých Angusů. Dnes máme cca 110 ks, vlastní odchov a každý měsíc porážíme minimálně dva kusy. Letní grilování si už užíváme k naší plné spokojenosti, kvalita masa je prostě skvělá.

Farma produkuje maso skotu Aberdeen Angus, které po porážce zraje ve čtvrtích v nově vybudovaných boxech s moderní technologií chlazení a regulace vlhkosti. Vyzrávání probíhá po dobu minimálně 21 dní za pečlivě kontrolovaných podmínek, při teplotě 0 – 2°C a vlhkosti do 70%. Zrání podporuje typickou křehkost masa plemene Angus. Po rozbourání jednotlivé druhy masa zabalíme v kuchyňské úpravě do vakuové folie, která zaručuje trvanlivost a udržuje šťavnatost. Pokud si zákazník před bouráním objedná maso z našeho sortimentu, zabalíme porce do vakua podle jeho přání. 

bottom of page